Volksuniversiteit Oegstgeest
071-5237165
Cursuscode: MUS006

Authentieke landschappen

Authentieke landschappen
Cursuscode: MUS006

Deze winter vindt in het Katwijks Museum de tentoonstelling ‘Authentieke landschappen’ plaats: frisse polderstukken, wervelende strandgezichten en bijzondere stadspanorama’s, met onder meer Katwijk als inspiratiebron, recent werk van de twee hedendaagse beeldend kunstenaars, Roos Schuring en Jacob Kerssemakers.
Te zien zijn landschapstukken en stadsgezichten. Beide kunstenaars worden geboeid door het landschap en willen dit zo dicht mogelijk kunnen benaderen. Daarom werken ze en plein air, want zoals Kerssemakers het treffend verwoordt: “als je in de natuur schildert, schildert de natuur met je mee”.


De kunstenaars hebben ieder een eigen beeldtaal en materiaalkeuze. Dit zorgt voor interessante verschillen en kenmerkende voorstellingen.
Roos Schuring schildert bijna intuïtief haar taferelen, met olieverf op een niet al te groot formaat doek, bestand tegen het vaak onstuimige Hollandse weer. De veranderlijke schoonheid van Hollandse wolkenluchten, overzeese zonsopkomsten, polders, duin, strand en zee inspireren haar telkens weer. Jacob Kerssemakers gaat bij voorkeur uit van met grote precisie berekende composities. Vanachter zijn eigengemaakte ‘rol-ezel’, geschikt voor het buiten schilderen, laat hij op lange stroken papier bijzondere panorama’s ontstaan van het landschap of stadsgezicht. 

Vrijdag 19 januari 2018
1 x: lezing met museumbezoek van 2 uur aanvangstijd 10:30
Prijs: € 15,00
10:30 - 12:30
Locatie: Katwijks Museum (klik hier voor de adres gegevens)
Inschrijving geopend >