Volksuniversiteit Oegstgeest

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: CREA 4.01

Vrije Kalligrafie Beginners

Vrije Kalligrafie Beginners
Cursuscode: CREA 4.01

Vrije kalligrafie beginners 1

Letterart is trendy.
Vanuit drie alfabetten uit de Romeinse tijd werken we naar een modern werkstuk. Behalve de geschreven tekst speelt ook de achtergrond een belangrijke rol. Kleurgebruik, contrast en compositie zijn hierbij de kernwoorden. U schrijft niet alleen met de kalligrafiepennen, maar ook met andere materialen zoals balsahout. In deze cursus wordt vrij werken gestimuleerd. Tijdens de cursus bouwt u een uitgebreid naslagwerk op. De opdrachten voor thuis zijn duidelijk omschreven. De lessen vinden om de week plaats zodat u voldoende tijd heeft voor het huiswerk. Er bestaat ook de mogelijkheid voor het maken van een leporelloboekje dat we gaan beschrijven. Hiervoor wordt een bijdrage van € 5 gevraagd. Dit in overleg.

Wie kan aquarelleren of tekenen kan deze vaardigheden ook inzetten voor het maken van een passende ondergrond of onderdeel van de compositie bij de geschreven tekst. De mogelijkheden zijn talrijk.

Wat neemt u mee

Zelf meenemen waterpot, vulpotlood, gum, liniaal, tissues en een zachtboard als ondergrond om op te schrijven. Het zou leuk zijn als u alvast start met het verzamelen van teksten, gedichtjes of eigen teksten waar u een binding mee heeft.
De docent levert een startpakket (onder voorbehoud) van € 30,- bestaande uit een cursusmap, vier penhouders en vier indooppennen in verschillende breedtes, inkt, oefenblok, lijm. Wij verzoeken u dit pakket tijdens de eerste les contant te betalen aan de docent. De benodigde papieren om op te schrijven worden in de loop van de cursus tegen kostprijs aangeschaft in overleg met de docent.

 

Woensdag 16 januari 2019
5 lessen van 2 uur aanvangstijd 10:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 100,00
Mw. C (Carolyne) de Vries Lentsch
10:00 - 12:00
Locatie: Volksuniversiteit Oegstgeest (klik hier voor de adres gegevens)
Cursus geannuleerd >
C (Carolyne) de Vries Lentsch
C (Carolyne) de Vries Lentsch
Carolyne de Vries Lentsch houdt zich ruim 20 jaar bezig met kalligrafie. Heeft deelgenomen aan exposities waaronder in Zweden. Zij is lid van de Vlaams-Nederlandse Kalligrafievereniging Scriptores. Naast haar werk voor K&O Oegstgeest geeft zij ook cursussen vrije kalligrafie voor beginners 1 en 2 bij de Volksuniversiteiten in Lisse en Katwijk.