Volksuniversiteit Oegstgeest

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: K&C 1.15

Siena - de subtiele harmonie

Siena - de subtiele harmonie
Cursuscode: K&C 1.15

De stad Siena, met slechts twee keer de bevolking van zevenhonderd jaar geleden, heeft nog steeds hetzelfde karakter, identiteit en geest van toen. Dit is overal te vinden: tijdens het wandelen door een van haar straten, het bewonderen van haar talloze prachtige kunstwerken, zelfs tijdens het drinken van een glaasje rode wijn.Hiervoor zijn er diepgaande redenen. De realiteit van Siena verschijnt, sinds haar stichting tot op heden, als een constant, mysterieus huwelijk van tegenstellingen: heilig en ketter, oud en modern, zwart en wit.

Maar Siena is niet in zichzelf gesloten, zij houdt haar deuren altijd open: voor de gepassioneerde kunstliefhebber, de luidruchtige toerist, de bezoeker op de vlucht voor de metropool, de verfijnde gastronoom enzovoort. In een complex en subtiel spel van symbolen en geheime overeenkomsten die niets aan het toeval overlaat, onthult Siena haar ware aard: een meer dan ooit levend, pulserend organisme, waar het verleden en de toekomst - net als in een betovering - samen komen in een eeuwig heden.

Donderdag 9 mei 2019
2 lessen van 2 uur aanvangstijd 20:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 40,00
Dhr. A (Andrea) Maddalena
20:00 - 22:00
Locatie: Volksuniversiteit Oegstgeest (klik hier voor de adres gegevens)
Inschrijving nog open >
A (Andrea) Maddalena
A (Andrea) Maddalena
Andrea Maddalena is een Italiaanse architect, deskundige in Etruskische, Romeinse en Middeleeuwse architectuur en kunst, symboliek en antropologie. Vanaf 2004 geeft hij lezingen en seminars over kunst, cultuur, symboliek en kunstgeschiedenis bij verschillende verenigingen en culturele associaties in Nederland, België en Italië en bij verschillende Volksuniversiteiten in Nederland. Bovendien is hij docent Italiaanse taal, musicus, componist en oprichter van verschillende muziekprojecten.