Volksuniversiteit Oegstgeest

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: W 02

Runen , mysterieuze tekens uit een Germaans verleden

Runen , mysterieuze tekens uit een Germaans verleden
Cursuscode: W 02

Vind je het leuk om meer te weten te komen over de runentekens, de betekenissen ervan en de geschiedenis? In deze workshop krijg je een uitgebreid cursusboekje met informatie en opdrachten. We gaan runen vertalen naar een hedendaags alfabet.  Je kunt een rune die bij jou past op een steen schrijven. We maken een werkstuk met runentekens en/of zelf ontworpen achtspakig wiel. We gaan schrijven met lapidair pennen. Deze hebben een omgeklapt voetje waarmee je runentekens kunt schrijven. Ook kun je werken met een pipet.

 

Je hoeft voor deze workshop beslist geen kalligraaf te zijn. Laat je verrassen en uitdagen door deze mysterieuze tekens en hun betekenissen!


 

Zaterdag 23 maart 2019
1 workshop van 4 uur aanvangstijd 09:30
Prijs: € 40,00 plus € 9,00 materiaalkosten te betalen tijdens de workshop.
Mw. C (Carolyne) de Vries Lentsch
09:30 - 13:30
Locatie: Volksuniversiteit Oegstgeest (klik hier voor de adres gegevens)
Inschrijving geopend >
C (Carolyne) de Vries Lentsch
C (Carolyne) de Vries Lentsch
Carolyne de Vries Lentsch houdt zich ruim 20 jaar bezig met kalligrafie. Heeft deelgenomen aan exposities waaronder in Zweden. Zij is lid van de Vlaams-Nederlandse Kalligrafievereniging Scriptores. Naast haar werk voor K&O Oegstgeest geeft zij ook cursussen vrije kalligrafie voor beginners 1 en 2 bij de Volksuniversiteiten in Lisse en Katwijk.