Volksuniversiteit Oegstgeest

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: T&L 2.32

Leeskring Engelse Literatuur

Leeskring Engelse Literatuur
Cursuscode: T&L 2.32

Deelnemers lezen een boek met als thema ‘immigratie’. Een week voor de bijeenkomst krijgen ze een email met discussie punten. Het gelezen boek wordt samen in het Engels besproken tijdens de bijeenkomst met aandacht voor de discussie punten.

1 les  van 2 uur

Boek:

 ‘Zeitoun’ geschreven door Dave Eggers 

Zeitoun (Dave Eggers)

Hoofdpersoon Zeitoun, van Syrische komaf, weigert New Orleans te verlaten tijdens  de orkaan Katrina, ziet de ellende van de ondergelopen stad, en beslist zelf mensen en dieren te redden. Hij wordt op een gewelddadige manier behandelt door de zogenaamde ‘bewakers’ van de verlaten stad. Dat het, net als bij Eggers debuut A Heartbreaking Work of Staggering Genius (2000) en zijn geroemde Soedanese vluchtelingenepos What Is the What (2006), om een waargebeurd verhaal gaat, vergroot de tragiek. Zeitoun is getuigen van een onwrikbaar geloof in het maatschappelijke, journalistieke, literaire en humanistische belang van orale geschiedschrijving.

Dinsdag 12 maart 2019
1 les van 2 uur aanvangstijd 14:00
Prijs: € 18,50
Mw. (Nandini) Bedi
14:00 - 16:00
Locatie: Volksuniversiteit Oegstgeest (klik hier voor de adres gegevens)
Inschrijving geopend >
(Nandini) Bedi
(Nandini) Bedi
Na gewerkt te hebben als maker van documentaires en schrijver van verhalen en teksten in het Engels, was Nandini aan een nieuwe uitdaging toe. Ze heeft een Cambridge University Diploma ‘for the teaching of English to adult non-natives’ Master Engels Literatuur en Cultuur en een Educatieve Master ‘1e graad’ behaald. Naast doceren verzorgt ze trainingen over India en over Nederland. Door haar geschreven stukjes zijn op haar blog site https://taal-tale.com te lezen.