Volksuniversiteit Oegstgeest

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: K&C 1.07

Lang Leve de Opera! Deel 2

Lang Leve de Opera! Deel 2
Cursuscode: K&C 1.07

In het tweede deel van de geschiedenis van de opera behandelen we in zes lessen grofweg de 18e eeuw. We starten rond 1700 in Italië waar de ontwikkelingen niet stil hebben gestaan. We maken kennis met de opera seria en de opera buffa en zullen zien of deze ook de overige Europese landen kunnen bekoren, of dat deze zich een eigen stijl weten aan te meten. Ook nu passeren zowel bekende als minder bekende namen waaronder Marin Marais, Alessandro Scarlatti, Vinci, Bononcini, Vivaldi, Telemann, Rameau, Handel, Pergolesi, Jomelli, Gluck, Haydn en we besluiten met Mozart.
De aandacht zal ook in dit deel niet alleen naar de componisten en hun werken gaan, maar ook naar de mecenassen die, ondanks de publieke theaters, nog steeds aan de touwtjes trekken en ook ontdekken we dat het politieke toneel in Europa de oorzaak is voor diverse muzikale verschuivingen.

De cursus wordt ondersteund met talloze illustraties, muziekvoorbeelden en filmpjes. De cursist ontvangt na elke les een samenvatting inclusief een lijst van alle gehoorde muziekvoorbeelden.

Vrijdag 9 november 2018
6 lessen van 2 uur aanvangstijd 13:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 102,00
Mw. drs. MM (Margaret) Krill
13:30 - 15:30
Locatie: Volksuniversiteit K&O Oegstgeest (klik hier voor de adres gegevens)
Inschrijving nog open >
drs. MM (Margaret) Krill
drs. MM (Margaret) Krill
Margaret Krill is musicus en musicoloog. Zij werkte onder meer als redacteur muziekuitgaven bij het Nederlands Muziek Instituut in Den Haag, heeft als pianodocent een eigen lespraktijk, geeft muziekcursussen, concertinleidingen en redigeert nieuwe uitgaven. Zij publiceerde artikelen in diverse tijdschriften en schreef in 2010 een boekje over Nederlandse pianisten uit de 19ste en 20ste eeuw. www.margaretkrill.nl