Volksuniversiteit Oegstgeest

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: CREA 4.12

Boeiende fototechnieken, Spaanse taal en foto's uit de hele wereld

Boeiende fototechnieken, Spaanse taal en foto's uit de hele wereld
Cursuscode: CREA 4.12

In deze inspirerende cursus werk je zowel aan je Spaanse spreekvaardigheid als aan je kennis over fotografie. Beroepsfotograaf Nacho Calonge neemt je mee naar het werk van beroemde Spaanse fotografen, je gaat werken analyseren, maar je gaat ook zelf aan de slag met je camera. De lessen worden gegeven in het Spaans.

Gedurende het eerste deel van de lessen leer je verschillende fotografische technieken, van basis- naar gevorderdenniveau. Gestart wordt met een uitleg van de camera; het diafragma, sluiter, etc.

Benodigdheden: handmatig instelbare fotocamera. 

In het tweede deel leer je het werk van beroemde Spaanse fotografen te analyseren. Je spreekt in debatvorm over  de werken, waarmee je je opgedane kennis van concepten en technische taal in de praktijk kan oefenen.

 

Het derde deel omvat praktijklessen, waarbij je naar buiten gaat om foto’s te maken. De resultaten worden gedeeld met andere cursisten en in groepsverband besproken

 

Beheersen van Spaans niveau A1 en Engels. De docent spreekt geen Nederlands.

Vrijdag 15 maart 2019
7 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 14:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 95,00
Dhr. N (Nacho) Calonge
14:00 - 15:30
Locatie: Volksuniversiteit Oegstgeest (klik hier voor de adres gegevens)
Cursus geannuleerd >
N (Nacho) Calonge
N (Nacho) Calonge
Nacho Calonge studeerde Fotografietechnieken aan de Escuola de Arte in Valencia. Hij maakte de afgelopen jaren foto???s in meer dan twintig landen. Zijn foto???s zijn gepubliceerd in onder andere National Geographic Spanje en Altaïr, en in La Vanguardia. In Nederland werden zijn foto???s gebruikt voor onder meer de exposite ???Pelgrims??? in het Museum Catherijneconvent in Utrecht. Nacho werkte voor diverse persagentschappen als Associated Press in Bolivia en Efe in Spanje. Als leraar fotografie was hij verbonden aan verschillende culturele centra in Castille-La Mancha, in Spanje. www.nachocalonge.com