Volksuniversiteit Oegstgeest
071-5237165
Cursuscode: S&W 5.58

Blijvend op je ideale gewicht

Blijvend op je ideale gewicht
Cursuscode: S&W 5.58

Met het begeleiden van cliënten gaat het niet alleen om afvallen – alhoewel de meeste mensen wel daarvoor komen – maar ook om gezonder te leren eten. Als onderschrift bij mijn bedrijfsnaam heb ik daarom “gezond genieten” toegevoegd, omdat ik vind dat gezond eten genieten is. Iets wat veel mensen niet meer zo ervaren, jammer genoeg. Voeding is voor velen een beetje problematisch geworden: er is een overvloed aan vooral ongezonde voeding en de meeste mensen kunnen daar geen weerstand aan bieden, waardoor ze jaar na jaar steeds zwaarder worden. In deze cursus leert u (eet)gewoonten te veranderen, wat niet eenvoudig is, maar zeker wel mogelijk.

Mijn doel is mijn cursisten zover te krijgen dat ze normaal, dat wil zeggen driemaal per dag, eten en tussendoor gezond snacken. Hiervoor hoef je echt geen rare fratsen uit te halen, alles is te koop in de supermarkt. Mijn ervaring is dat te zware mensen vaak een verstoord eetpatroon hebben ontwikkeld. Ze slaan maaltijden over om het snacken en snaaien te compenseren. Of hongeren zichzelf uit. Beide maatregelen hebben juist een averechts effect op je gewicht.

We moeten weer terug naar genieten van eten. En niet alleen het consumeren zelf, maar ook het kopen en bereiden. Als het ware mindful bezig zijn met voeding, dat is mijn motto. Ben je niet zo’n fantasievolle kok, kook dan uit een kookboek. Hoe vaker je dat doet, hoe meer feeling je krijgt met wat eten echt lekker maakt. Maak er een feestje van!

Ik wil u – ook daarbij - graag begeleiden.

Vrijdag 19 januari 2018
10 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 13:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 100,00
Docente: Mw. (Cora) van der Meij
13:30 - 15:00
Locatie: Volksuniversiteit K&O Oegstgeest (klik hier voor de adres gegevens)
Inschrijving geopend >
(Cora) van der Meij
(Cora) van der Meij