Volksuniversiteit Oegstgeest
071-5237165
Cursuscode: CREA 4.53

Aquarelleren

Aquarelleren
Cursuscode: CREA 4.53

Aquarel is een transparante verf op waterbasis. Het schilderen stelt aparte eisen, maar biedt ook vele mogelijkheden. U leert in deze cursus een aantal basistechnieken van het aquarelleren, zoals de papierbehandeling, nat in nat werken, uitsparen, glaceren en kleur mengen. Er zal veel aandacht geschonken worden aan het tekenen en aan de compositie, die van groot belang zijn om tot een goed eindresultaat te komen. Een lijst met benodigd materiaal sturen wij u voor aanvang toe.

Ans Swinkels is opgeleid tot bouwkundig tekenaar. Tijdens haar jarenlange verblijf in Ecuador heeft de oorspronkelijke bevolking haar geïnspireerd tot het maken van hun portretten in aquarel. Zij exposeert haar werk regelmatig in deze regio.

Donderdag 18 januari 2018
12 lessen van 2 uur aanvangstijd 09:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 185,00
Mw. A (Ans) Swinkels
09:30 - 11:30
Locaties: Volksuniversiteit K&O Oegstgeest, Volksuniversiteit K&O Oegstgeest (klik hier voor de adres gegevens)
Inschrijving nog open >
A (Ans) Swinkels
A (Ans) Swinkels
Ans Swinkels is opgeleid tot bouwkundig tekenaar. Tijdens haar jarenlange verblijf in Ecuador heeft de oorspronkelijke bevolking haar geïnspireerd tot het maken van hun portretten in aquarel. Zij exposeert haar werk regelmatig in deze regio. Daarnaast exposeert zij haar vrije werk op groeps- en solotentoonstellingen in binnen- en buitenland. Tijdens haar cursussen probeert zij met name het plezier in de verrassende elementen van tekenen en schilderen te stimuleren.